Otthonról hazamegyünk

csütörtök, december 13, 2018


EURÓPA LEGSZEBB ADVENTI VÁSÁRA: ZÁGRÁB. Látogatással Varasdon.

Időpont(ok):
2018.12.15-16. (szombat, vasárnap))
Ár: 28.000 Ft
1. nap. A zágrábi adventi vásárt 2015-ben, 2016-ban, és 2017-ben is Európa legszebb adventi vásárának választották. Az adventi szezon során a hovát főváros számos ingyenes eseményt kínál több helyszínen, melyek a legigényesebb látogatók igényeit is kielégítik. Zágráb sok magyar vonatkozással rendelkezik. Városnéző sétán veszünk részt, benne a Szent István kápolnával és…

EURÓPA LEGSZEBB ADVENTI VÁSÁRA: ZÁGRÁB. Látogatással Varasdon.

SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom - Csallóköz - Mátyusföld - Nyitra - Nagyszombat - Zoboralja

Időpont(ok):
2018.12.29. - 2019.01.01.
Ár: 74.900 Ft
1. nap: Pilisszántó: reggeli séta a az ősi szimbólumokat hordozó Boldogasszony-kápolnához. Esztergom: a Bazilika kincsei és látnivalói. Párkány: különleges étkezési lehetőség a Középkori Parasztétteremben. A Barsi Múzeum Léván a 13. század végén épült várban. Deáki – az 1228-ban épített kéttornyú református templom - az itt élő bencések hagyták hátra…

SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom - Csallóköz - Mátyusföld - Nyitra - Nagyszombat - Zoboralja

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2018.12.29-2019.01.01. (4 nap)
Ár: 64.900 Ft
A Délvidék egyik leghangulatosabb szállásán, a rönkfa bútorokkal berendezett gyönyörű szobákkal, közösségi helyiséggel, étteremmel bíró, tanyasi hagyományokat őrző, mégis modern felszereltségű Kátai-birtokon emlékezetes szilveszteri élményben lesz részünk. Barátságos házigazdáink nagy szívvel és odaadással várják csoportunkat Kishegyesen, a Vajdaság szívében lévő ökofarmjukon.1. nap. Szabadka: a híres "ócskapiac", városnézés. Az ócskapiac…

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

Időpont(ok):
2018.12.28-2019.01.01.(5 nap)
Ár: 89.000 Ft.
Időpont(ok): 2018.12.28-2019.01.01.(5 nap) Ár: 89.000 Ft. KOLOZSVÁR-SZILÁGYSÁG-KALOTASZEG-NAGYVÁRAD-PARTIUM-TOROCKÓ-GYULAFEHÉRVÁRKicsi falvak, szívbeli élmények, vendégszerető emberek... Élőzenés Szilveszter Kolozsvár központjában.Honismereti vezető: a kérdőívek tanusága szerint legnépszerűá erdélyi vezetőnk, a nagy tudással, életbölcsességgel és ragyogó humorral megáldott székely, Vajda Éva.1. nap: Nagykároly: Károlyi-kastély.  Kaplony: Károlyi-mauzóleum. Nagymajtény: a Szatmári-béke emlékműve. Érmindszent: Ady Endre szülőháza. Szállás Szilágycsehben.2. nap: Zsibó: Wesselényi-kastély és az ott berendezett színpompás botanikus kert,…

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

 
Időpont(ok):
2018.12.29-2019.01.01. (4 nap)
Úti cél: Délvidék-Vajdaság
Út jellege: Természet, Felfedezés, Hagyományőrzés, Városnézés, Történelem, Úttörő, Szilveszter
Ár: 64.900 Ft
Egyágyas felár: 10.000 Ft (3 éj)
Útvonal: Székesfehérvár - Budapest - M5 - Röszke
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Szeged

belgradA Délvidék egyik leghangulatosabb szállásán, a rönkfa bútorokkal berendezett gyönyörű szobákkal, közösségi helyiséggel, étteremmel bíró, tanyasi hagyományokat őrző, mégis modern felszereltségű Kátai-birtokon emlékezetes szilveszteri élményben lesz részünk. Barátságos házigazdáink nagy szívvel és odaadással várják csoportunkat Kishegyesen, a Vajdaság szívében lévő ökofarmjukon.
1. nap. Szabadka: a híres "ócskapiac", városnézés. Az ócskapiac helyett alternatív program: séta a szecessziós villákkal ékes palicsi tóparton. Este tréfás, élményszerű hangszer bemutató.
2. nap. Zimony: Hunyadi-torony. Halászcsárdás ebéd a Duna parton. Nándorfehérvár híres vára. Szalánkemén, várromok, dunai panoráma. Karlócai béke helyszíne: a Békehozó Miasszonyunk kápolna.
3. nap. A Kátay-tanyáról szép sétára indulunk a közeli tóparthoz: hagyományos kiszebábu égetés. Forralt borozás, szán/szekér kirándulás. Lovaglás vagy „szamaragolás”. A Kátay-tanyán a borkóstolót követően kezdődik a szilveszteri mulatság.
4. nap. Bácskai tájház, és a Kátay-család sok generációs pékműhelyéből kialakított múzeum megtekintése, ebéd. Hazautazás. Korai érkezés.

    

Érdekes lehet feleleveníteni ismereteinket a nándorfehérvári diadalról utunk előtt, történelmi ráhangolódás képpen. Természetesen rengeteg írás van róla a neten, például egy jó kis összefoglaló a történtekről ide kattintva olvasható.

A szabadkai ócskapiacról itt lehet olvasni.
Nagycsarnokok, zsibvásár: magyar, szerb és kínai egyvelege az uralkodó nyelvjárás a Budapesttől közel kétszáz kilométerre, a szerb határtól nem messze, Szabadkán működő, a józsefvárosi kínai piachoz kísértetiesen hasonló, annál azonban legalább háromszor nagyobb területen elhelyezkedő vásárban. Mostanában a fél ország odajár a gyakran megdöbbentően alacsony árak miatt. Ráadául a szabadkai piacon sokkal több eladó beszél magyarul, mint a Kőbányai úton lévő vásártelepen. Kalandtúra-érzés, jó hangulat és a fejünkben zakatoló pénztárgép csengése uralja az egynapos kirándulást."

honismereti vezetés, utazás, minden igényt kielégítő szállás, gasztronómiai élményt jelentő bőséges félpanziós ellátás és szilveszteri mulatság a Kátai-tanyán, Kishegyesen (www.katai.rs). A családias, modern szálláshely nagyfalu szomszédságában, gyönyörű természeti környezetben található. Az ökofarm vendégházainak szobáit és az éttermet csodálatos rönkfa bútorokkal rendezték be.

1.nap. Indulás: 6.00 Szfvár., 7.15 Bp. Szabadkán, a magyaros szecesszió fővárosában ellátogatunk a híres „ócskapiacra”, majd a városnézés közben belülről is megcsodáljuk a Zsolnay-kerámiával fedett, lenyűgözően szép városházát. Az ócskapiac helyett alternatív program: séta a szecessziós villákkal ékesített palicsi tóparton.Este tréfás, élményszerű hangszer bemutató lesz.
2.nap. Zimony: a Hunyadi János tiszteletére emelt Milleniumi Emlékmű erkélyéről gyönyörű rálátás nyílik a Dunára. Séta a várfalak mentén, halászcsárdás ebéd a Duna parton. Nándorfehérvár híres várában megemlékezünk az 1456-os diadalról. Szalánkemén öreg várának romjai. Karlócán megtekintjük az 1699-ben megkötött béke helyszínén épített Békehozó Miasszonyunk kápolnát. 
3. nap. A Kátay-tanyáról szép sétára indulunk a közeli tóparthoz, ahol kiszebábut égetünk. A nagy szalmabábuba a hagyomány szerint gallyakból készített kereszteket szúrunk, melyeken ott vannak azok a papírlapok, amikre az óesztendőből elfelejteni óhajtott emlékeinket írtuk fel. A tűznél forralt borozunk, majd szán/szekér kirándulásra indulunk. Lesz lehetőség lovaglásra vagy „szamaragolásra” is. Pihenő után a Kátay-tanyán a borkóstolót követően veszi kezdetét a szilveszteri mulatság.
4. nap. Megtekintjük a tájházat, majd a Kátay-család sok generációs pékműhelyéből kialakított múzeumot. Ebéd után hazaindulunk. 19.30 körül érünk Budapestre.

minden igényt kielégítő szállás, gasztronómiai élményt jelentő bőséges félpanziós ellátás és szilveszteri mulatság a Kátai-tanyán, Kishegyesen (www.katai.rs). A családias, modern szálláshely nagyfalu szomszédságában, gyönyörű természeti környezetben található. Az ökofarm vendégházainak szobáit és az éttermet csodálatos rönkfa bútorokkal rendezték be.

terkep delvidek szilveszter

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor